KAN DU GJØRE NOE MED DET?

- er det opp til deg selv om du vil ha en god dag?

I det interaktive foredraget Kan DU Gjøre Noe Med Det deler jeg mine erfaringer som leder, far, ektemann, forfatter, musiker og produsent. I dette foredraget tar jeg med meg deltagerne på en reise i både mine egne og deres valg, og hverdagens utfordringer.

Deltagerne blir utfordret til å oppsummere egne valg, egne stresspunkter og egne ønsker, for deretter å se hvorvidt de faktisk kan gjøre noe med det som plager dem, eller om de må velge å akseptere livet slik det er.

• Hva stresser deg?
• Hva vil du ha mindre av?
• Hva vil du ha mer av?
• Hva er du stolt av?
• Hvor flink er du til å gi ros?
• Hvor flink er du til å ta imot ros?
• Hva fokuserer du på?

Dette er noen av de temaene som berøres i løpet av dette foredraget. Jeg utfordrer deltagerne til å gå i seg selv, til å samtale med hverandre, og til å tenke igjennom hvordan livet er – og kanskje burde være!

Det er opp til hver og en av oss å være vår egen mentale trener og å
lede oss selv i riktig retning. Min påstand er at vi ikke kan gjøre noe med følelsene våre, men vi kan definitivt bestemme hva slags handlinger vi skal utføre!

I løpet av denne seansen får deltagerne tilgang til verktøy som kan brukes til å få et mer positivt fokus på seg selv og egen hverdag.

Med min bakgrunn som gründer, bedriftsleder, kaptein i forsvaret, artist og musiker, og med en variert kompetanse og livserfaring fra stillinger som markedssjef, taxisjåfør, bartender, foredragsholder, programleder i radio, konferansier på events, produksjonsleder på internasjonalt nivå, selger, motivator og latterinstruktør er mitt mål å dele mine erfaringer og opplevelser, for på den måten å hjelpe mennesker til å ha bedre dager enn de var klar over at de kunne ha.

Med erfaring som operativ leder, både sivilt og militært, har jeg mange ulike erfaringer som jeg blander sammen med observasjoner og motiverende ideer.

Her er en av historiene jeg bruker for å illustrere «Kan du gjøre noe med det?»:

En japaner var på bedriftsbesøk i Norge. Han opplevde en bedriftsleder som var så stresset og bekymret at han ikke fikk utrettet noe som helst. Japaneren synes synd i lederen og tenkte han ville forsøke å hjelpe.

Han sa: ”fortell meg hva som bekymrer deg, så kan vi se om jeg kanskje har noen innspill til deg, jeg kommer jo fra en annen kultur enn deg og ser gjerne ting på litt andre måter”.

Bedriftslederen fortalte om en bekymring han hadde hvorpå japaneren svarte: ”kan du gjøre noe med det?” Bedriftslederen svarte at joda, dette kunne løses ved å iverksette diverse tiltak. ”Jaha” svarte japaneren ”da er det jo ikke noe å bekymre seg for!

”Fortell om en annen bekymring”
Bedriftslederen tenkte seg om og bestemte seg, litt småirritert, for at denne gangen skulle han virkelig fortelle hvor ille tingene kunne være og fortalte om en svær bekymring, kjempealvorlig og omfattende som virkelig var alle bekymringers mor

Japaneren så igjen rolig på ham og sa: ”Kan du gjøre noe med det?”
Nei dette, forklarte bedriftslederen, var det fullstendig umulig å gjøre noe med, selv ikke med den beste vilje og all verdens ressurser lot denne bekymringen seg løse. ”Neivel” sa japaneren ”men da er det jo ikke noe å bekymre seg for”

En av nøklene for å oppnå indre harmoni, og å yte bedre, er å kvitte seg med bekymringer. For de aller fleste av oss er det slik at 90 % av alle bekymringer ikke slår til. Den letteste måten å kvitte seg med bekymringene er å stille seg selv disse to spørsmålene.

Så må en svare ærlig, og om svaret er JA, så må det kartlegges hva som skal til for å gjøre noe med det Det er dette som danner grunnlaget for et svært motiverende interaktivt foredrag som varer fra en til to timer.

Deler av foredraget er fast, og deler kan skreddersys til kundenes behov.

David Genius har solgt underholdning for over 100 millioner kroner. Han har sørget for begeistring og underholdning til mer enn en million mennesker. Gjennom sine valg, og med sin energi har han begeistret utallige medarbeidere gjennom mange år til bli mye mer enn de trodde de kunne bli.