2020 – Hva godt har skjedd?

Uansett hvor vi leser og hvem vi snakker med, så er alle enige om at 2020 er «annus horribilis». Og i det store bildet og på verdensbasis har jo Covid-19 pandemien tatt mange liv og satt verdensøkonomien kraftig tilbake på mange områder. Men, børsene går så det griner, så det er mange mennesker som har tjent penger også. Reiseliv og uteliv sliter. Kulturbransjen har aldeles brukket ryggen. Men for eksempel møbelbutikker, dagligvarehandel, bygge og hagesentre og ikke minst vinmonopolet setter omsetningsrekorder på løpende bånd. Kjøpesentrene har høyere omsetning i år enn i fjor. Vi i Norge er vanvittig privilegerte i forhold til andre nasjoner – vi kan gå «i banken» og ta ut penger som brukes til svært generøse stimuleringsordninger som blir både brukt og misbrukt. Så selv om arbeidsledigheten er høyere enn på lenge, så går det faktisk etter forholdene ganske bra om vi ser på det store bildet. Vi har et system som tar seg av oss. Jeg har venner i underholdningsbransjen over over hele verden. Mange av dem sliter på en måte vi her hjemme bare kan forestille oss!

For egen del har jeg mistet 2 selskaper, omsetningen i underholdnings-bedriften min er langt mer enn halvert, jeg har nesten ikke holdt et eneste foredrag. Jeg kan liste opp en LANG liste med ting som virkelig kan skrives på den negative kontoen for 2020. Men samtidig, når det nå er litt mer enn 3 uker igjen av året, så må jeg også erkjenne at det har skjedd mye positivt i 2020. Både til tross for, og på grunn av situasjonen vi alle er i. Og – siden jeg er intenst opptatt av å alltid lete etter det positive, så velger jeg å fokusere på det. På de tingene som har gått bra! I dag tenkte jeg å dele en liste med dere, og så utfordrer jeg hver og en som leser dette til å lete etter positive ting som har skjedd i 2020, og fokusere på det!

Jeg har tilbragt mer kvalitetstid med min nærmeste familie enn på mange år

Jeg har oppdaget hvor deilig det kan være å ha fri mange kvelder og helger på rad

Jeg har kommet enda nærmere min kone, som også er min beste venn

Jeg har senket mitt golf handicap med 10 slag

Jeg har bygget terrasse sammen med min kone

Jeg har kommet tettere på og tilbragt mer tid med sønnene mine

Jeg har fått bruke mer tid og ressurser på å følge opp skolearbeidet til min yngste sønn

Jeg har måttet finne nye forretningsområder, og derved tilegnet meg ny kunnskap

Jeg har tilegnet meg ny kompetanse: Jeg kan nå live-streame, operere video og streaming utstyr

Jeg har fått anledning til å ta et overblikk over livet og dermed ta beslutninger over veien videre som jeg ellers ikke ville sett

Jeg har fått nye venner og forretningsforbindelser

Jeg har lansert nye produkter

Jeg har vært mer i friluft enn siden jeg var i militæret

Jeg har deltatt på flere Gudstjenester enn noengang før

Jeg har hatt tid til å tenke og å reflektere

Jeg har lært meg å lage nye matretter

Jeg har funnet nye artister å like

Jeg har byttet dårlige vaner ut med gode vaner

Jeg har fått øynene opp for musikkformer jeg tidligere ikke har tatt meg tid til å lytte til

Jeg har lest enda flere bøker

Jeg har lyttet til flere podcaster og lydbøker.

Jeg har kommet tettere på livet!

Så 2020 har i sannhet vært et godt år når jeg ser etter!

Hva godt har 2020 bragt til deg?