Er du litt hund?

Har du hatt hund noengang? Eller om ikke – så tipper jeg du kjenner noen som har eller har hatt hund. Har du noengang tenkt over hvordan en hund hilser på sin eier når de sees igjen og eieren har vært borte – i 5 minutter? Hunden er jo aldeles i ekstase. Logrer med halen hopper opp og ned og er så til de grader lykkelig over gjensynet. En skulle tro at eieren hadde vært borte i en EVIGHET!

Tenk om vi viser de menneskene vi er glade i tilsvarende entusiasme? Ikke det at vi skal gå aldeles amok, logre med halen, hoppe opp og ned og gå fullstendig av hengslene. Men om vi tenker oss om, så har de aller fleste av oss noe å gå på når det gjelder å vise de rundt oss at vi setter pris på dem. Jeg begynte å tenke over dette for en stund siden, og har brukt tid på å lære meg å hilse på mennesker med større entusiasme. Starte samtale med mennesker med et smil, passe på å gi mine nærmeste en klem når vi møtes, kort sagt å være litt «glad hund» når vi sees.

Og nok en gang har jeg fått bevist at uttrykket «du høster det du sår» gjelder for flere enn bare bøndene. Du verden for en forskjell det gjør å møte noen med et smil. Å vise glede er nemlig ikke farlig, men for noen er det vanskelig. Og som med andre vanskelige ting så må det trenes på. Tar du deg tid til å hilse ordentlig på den eller de du deler hjem med når du eller de kommer hjem? Tar du deg tid til å si god morgen og god natt med et smil og et kjærtegn? Dette begynner nemlig med deg selv. I de aller fleste tilfellene er det nemlig slik at om du gjør dette, og er fokusert på å gjøre det hver dag, og ved hver anledning, da får du tifold igjen. Om jeg ønsker at andre skal endre sin adferd, så er den eneste måten å lykkes med det å endre min adferd først. Og da er det ofte slik at vi må ta en titt i speilet og tenke igjennom hva som skal til. Og jeg tror ofte det enkle er det beste. I dette tilfellet VET jeg at det virker å være litt hund. Være glad, entusiastisk, imøtekommende og positiv. Det svarer seg. Hver gang! Og tenk – gjør du dette, så får du tilbake i rikt monn!

Er du også litt hund?