Å like det jeg gjør

Den engelske kongen Georg V skrev følgende på innsiden av en bibel han ga en venn i gave; «Hemmeligheten med lykke, er ikke å bare gjøre det du liker, men å lære like det du gjør».

Hver eneste dag har vi et valg. Velger vi å ha en god dag? Velger vi å ta imot det «livet utsetter oss for» på en god måte? Det er opp til hver og en av oss å ta de valgene. De av oss som står opp og går på arbeid; er vi glad for at vi har arbeid? At vi har noe å gjøre? Husker vi å sette pris på det vi har? Eller er vi mer opptatt av å tenke på alt vi skulle ønske var annerledes? Dette er noe jeg vet jeg har skrevet om flere ganger før, men det er, slik jeg ser det, også noe av det aller viktigste vi mennesker gjør. Hver dag.

Det sies at det tar minimum 60 dager å installere en vane. Altså – om en gjør den samme handlingen 60 dager på rad, så begynner en etterhvert å utføre handlingene automatisk. Når vi nå starter et nytt år, utfordrer jeg deg til å sette fokus på å like det du gjør. Kanskje du er lei av jobben din? Eller husarbeidet, eller matlagingen, eller noe annet. Metoden jeg anbefaler er som følger:
1. Sett deg ned med penn og papir, uten lyd på mobilen eller andre forstyrrelser.
2. Skriv ned alt i livet du er takknemlig for på en liste.
3. Skriv ned det du gjør i livet som du er lei av.
4. Gå nå igjennom begge listene. Se om noen av handlingene du er lei av, likevel er årsaken til noen av de tingene du er takknemlig for.
5. Nå kommer den vanskelige delen: GÅ igjennom listen over de tingene du er lei av, og finn ut hva som er positivt med dem. La meg gi noen eksempler

Negativ:
Jeg er lei av å lage mat

Positiv:
Hurra, jeg KAN lage mat, jeg HAR mat, Jeg er istand til å spise

Negativ:
Jeg er lei av jobben min

Positiv:
Jeg HAR jobb, jeg får lønn, lønnen gjør at jeg kan kjøpe mat, klær og forlystelser etc

Dette var bare to veldig enkle eksempler

6. Når du har laget listen og snudd det negative til noe positivt kommer vi til «rosinen i pølsen»:
Start hver morgen de neste 60 dagene med å lese listen over de tingene du har i livet i den positive konteksten. Etter 60 dager kan jeg garantere deg at du vil ha en annen holdning til de samme tingene. Og – nok en gang er dette et eksempel på at vi kan gjøre noe med mye mer enn vi tror, om vi bare er villige til å gjøre det som skal til!

Er du klar?