Det finnes bare tre dager!

Hvilken dag er det idag – spurte Ole Brumm
Det er i dag – svarte Nasse Nøff
Å så fint – svarte Ole Brumm, det er min favoritt dag.

Jeg pleier å si at det bare finnes tre dager:
I går
I dag
Og I morgen
Det er bare en av disse dagene vi faktisk kan gjøre noe med.

Vi kan IKKE gjøre noe med i går. Gårsdagen er borte. Det som skjedde har skjedd, og vi kan ikke endre noe av det. Vi må bare forholde oss til det. Likevel bruker svært mange mennesker store ressurser og mye tid på å ergre seg over, angre på, eller på annen måte ønske annerledes det som skjedde i fortiden.
Vi kan heller ikke gjøre noe med imorgen. Vi kan forberede, vi kan planlegge og vi kan håpe på å faktisk få en morgendag, men vi kan altså ikke gjøre noe med imorgen, idag.
Da gjenstår altså den eneste dagen vi faktisk kan gjøre noe med – nemlig dagen I DAG!

Jeg snakker mye og ofte om å være tilstede i øyeblikket. Det er avgjørende for god livskvalitet å ha fokuset vårt der vi er. Og her vi er akkurat nå, er altså i dag. Hva kan jeg gjøre med dagen i dag? Kan jeg utnytte den til fulle? Dagen kommer nemlig ikke igjen. I boken 52 (som du kan lese mer om og bestille her: http://www.david.genius.no/bestill-52/ ) finner du følgende historie:

En kveld da jeg holdt på å legge min sønn som dengang var fire år gammel, stilte han meg følgende spørsmål idet jeg skulle gå ut av soverommet:

«Pappa, er det virkelig sånn at denne dagen aldri kommer tilbake igjen?»
Jeg måtte jo svare som sant er at når vi har brukt opp en dag, så er den borte, og at det ikke finnes to dager som er helt like. Han tenkte seg lenge om og så kikket han opp på meg og sa:

«Men Pappa, da må vi jo passe på at vi bruker alle dagene på skikkelig»

Og der er det, fra en fireåring. Så enkelt er det faktisk, vi må passe på å bruke alle dagene «på skikkelig»

– så langt fra boken.

Så hva kan vi gjøre for å bruke opp dagen i dag «på skikkelig»?

Her er noen forslag

1. Lag en plan
Bestem deg for hva du vil med dagen. Sett et par tre mål du skal oppnå i løpet av dagen. Vi kan altså ikke GJØRE noe med imorgen, annet enn å lage en plan. Ved å planlegge morgendagen i dag har vi større sjanse for å få en god dag

2. Tenk igjennom alt du «burde» gjøre.
Finn frem noe å skrive på, skriv alt det du har inni hodet ned på en liste, og stryk deretter ut alt som faktisk ikke er viktig. Da står du igjen med adskillig færre punkter, og sannsynligheten for at du faktisk får gjort disse er mye større.

3. Ha en samtale med noen du ikke har snakket med på lenge
Vi har alle 5 minutter å sette av til å ringe noen vi er glade i og fortelle dem nettopp det. Det er godt for både oss og de vi ringer

4. Bestem selv når du skal være tilgjengelig
Ikke bruk dagen på å bare respondere på andres agenda. Sett dine egne frister. Sjekk meldinger og mail i ditt eget tempo. Skru av alle plinger og plonger og andre varslinger som hele tiden forstyrrer deg slik at du aldri får konsentrere deg om å gjøre det du skal.

Dette er bare noen få ting vi kan gjøre for å få bedre utbytte av dagen i dag.

Vil du har flere hverdagstips?
Forrige uke var jeg så heldig å få delta på P5 sitt frokostshow med Tony, Martine og Kjellemann. Der snakket jeg om e-boken min Vil Du Ha Bedre Dager.

Du kan høre våre 5 samtaler her:

Og om du vil lese hele e-boken, laster du ned Vil Du Ha Bedre Dager helt gratis HER: http://www.david.genius.no/gratis-ebok/