Ditt viktigste prosjekt

Har du sett den nyeste James Bond filmen? Jeg har ikke kommet så langt enda, men jeg gleder meg til å se den. En av grunnene til det er at jeg gleder meg til å se de kule dingsene de har laget til for at 007 skal kunne mestre de umulige oppgavene som venter.

Det har alltid vært et høydepunkt. Alle de fantastiske gadgetene «Q» har laget til for at vår helt skulle komme seg ut av de mest umulige og utenkelige kniper.
Tenk hvor kult det hadde vært, at uansett hvilke utfordringer vi møter i livet, så har vi noen dingser som kan løse dem for oss. Men det er jo dessverre ikke sånn det fungerer. Vi kan ha så mange dingser og verktøy vi bare vil, men om vi ikke benytter dem rett, eller benytter dem i det hele tatt, så hjelper de ikke. Og i bunn ligger det at Uten Handling Skjer Ingenting. Vårt viktigste verktøy for å få noe gjort er dermed oss selv. Så istedenfor å utvikle allslags kule «dubbeditter», så er det viktigste prosjektet vi arbeider med å utvikle og å forbedre – oss selv.

Uansett hvilke prosjekter vi har i livet. Det være seg hjemme, på jobb, eller hvor som helst, så er det en person som alltid er med oss. En person som alltid må være en del av prosjektet. Nemlig oss selv. Jeg har sagt det mange ganger; det er viktig at vi passer på hva vi sier og hvordan vi sier det, for vi hører alt som kommer ut av munnen vår – og enda viktigere – vi hører alt vi tenker. Og det er tankene våre som former ordene våre. Det som foregår i hjernen vår er grunnlaget for det som kommer ut munnen. Og vi er så enkle at det vi velger å slippe INN i hjernen vår, former det som foregår der inne. Så om vi fyller oss med negative inputs, så inspirerer de til negative tanker, som igjen leder til negative utsagn. Det er akkurat som med datamaskiner, for at de skal virke, så må de ha de rette programmene.

Har du lagt merke til at det bare er slanke mennesker i reklamer for usunn mat? Om det er burgerkjeder, sjokolade eller annet snop – så er det bare slanke, lykkelige mennesker som spiser det i reklamen. Men i virkeligheten er det jo ikke sånn. Jo mer burgere, sjokolade eller annet snop jeg spiser, jo mer legger jeg på meg. Så enkelt henger det sammen. Men om jeg TROR på at det ikke henger sammen, bare putter innpå alt jeg har lyst på – så er hjernen min konstruert sånn at den gjør alt den kan for å finne andre unnskyldninger om hvorfor klærne mine blir trangere. Men virkeligheten er faktisk en helt annen. Og for å komme ut av den negative spiralen jeg kan være i, så må jeg ta grep. Jeg må jobbe. Og det tar tid. Og der finnes ingen magisk dings som kan hjelpe meg. Jeg må gjøre det selv og jeg må akseptere at jeg må arbeide mot et mål, og at det ikke er gjort over natten, og at det heller ikke er enkelt. For å leve det beste livet jeg kan ha, må jeg altså hver eneste dag jobbe på det aller, aller viktigste prosjektet i livet; nemlig meg selv.

Også dette handler utelukkende om hva som skjer på innsiden. Livet er 10% det som skjer med oss, og 90% hvordan vi håndterer det! Det er opp til hver og en av oss å gjøre det beste, og det meste ut av det som kommer vår vei. Dingsene er verktøy og hjelpemidler. Men en hammer har aldri bygget et hus, og en skiftenøkkel har aldi reparert en bil. Det er mennesket som holder i redskapene som sørger for fremdriften! Husk det. DU er ditt viktigste prosjekt!

Jobber du med deg selv?