Du er en av oss

Jeg holder ukentlige foredrag for bedrifter.
Det artige er at det er alle slags mulige bransjer og yrkesgrupper som benytter seg av meg for å bli inspirert og å få litt påfyll. Bilmekanikere, lærere, sykepleiere, revisorer, advokater, selgere, ledere også videre.
Noe av det artige jeg oppdager, er at alle har nesten de samme utfordringene enten uansett yrkesgruppe eller sivilstand

Ledere eller arbeidere har alle utfordringer med kommunikasjon.
Selgere og sykepleiere har alle utfordringer med omgivelsenes krav.
Foreldre har ofte de samme bekymringene uansett hva slags stilling eller «stand» de har. Det viser seg rett og slett at vi mennesker sliter med mange av de samme tingene uansett hvordan de ytre rammene våre er. Det som forundrer meg, er at vi snakker så lite om det. Det var en gang en jeg kjenner som sa, «åpner du skapdørene i en hvilken som helst familie, så ramler der ut skjeletter». Når jeg coacher mennesker med utfordringer i relasjoner og jeg spør om de har snakket med den eller de utfordringene gjelder, er svaret veldig ofte «nei».

Så dagens korte utfordring til alle som leser: Snakk Sammen. Fortell dine venner og kolleger – og ikke minst familie om utfordringer du har, og be om råd. Det er ikke sikkert alle rådene du får er like gode, men ved å åpne deg for dine omgivelser, ved å vise litt sårbarhet, så får du som oftest mye tilbake i form av positiv energi.

Så er spørsmålet – hva skal sette standarden for hvordan du forsøker å løse de utfordringer du har? Er det dagsform, indre standard eller andres standard? Det må jo egentlig hver og en svare på, men standard og prinsipper er noe som varer. Følelser er flyktige. Mitt råd er derfor å ikke la følelsene styre avgjørelsene dine. Bestem deg for hvordan du vil ha det, og ta alle avgjørelser basert på hvorvidt de bringer deg nærmere eller lengre bort fra målene du setter deg. Og – HUSK, du er ikke alene!! De aller fleste utfordringer du strever med i hverdagen, de har andre strevd med før deg, og andre vil få samme utfordringer senere.
Du er en av oss!

God søndag 🙂