Er du klar over at du har superkrefter?

Mennesker har alltid drømt om å ha superkrefter. Om å kunne fly, se igjennom vegger, se inn i fremtiden, og ha rå styrke til å kunne klare alle fysiske utfordringer. Det er laget utallige filmer om Superman, Superwoman, Marvels, Batman og jeg vet ikke hva. Donald Duck har sitt super-alter-ego i figuren Fantonald, og hvem husker ikke Superlangbein. TENK å være supermann/kvinne…

Saken er, at vi faktisk HAR superkrefter! Krefter som kan hjelpe oss å oppnå utrolige resultater. Vi må bare lære oss å bruke dem!

Her kommer en liste over de 6 beste superkreftene både du og jeg har, og noen ord om hvordan vi kan bruke dem:

Nr 1: Vi har kraften til å foreta valg i enhver situasjon.

Uansett hva vi opplever i livet, er det opp til oss selv hvordan vi mottar, tenker, responderer, handler, og opptrer i enhver situasjon. Vi har alltid muligheten til å velge. At vi ofte ikke benytter oss av den, betyr ikke at vi ikke HAR den. Noen ganger møter jeg mennesker som hevder å ikke ha valg, men vi har alltid et valg om hva vi tillater inni oss! Det eneste mennesket i verden vi kan kontrollere er oss selv, og dermed er det opp til hver og en av oss å foreta et valg om hvordan vi håndterer enhver situasjon som oppstår i livet. Dette er den aller viktigste superkraften vi har!

Nr 2 Vi har kraften til å lete etter det gode

Jeg er alltid opptatt av å finne det gode i enhver situasjon. Dette er noe som krever trening og tar tid, men det er en enormt befriende og styrkende kraft. Uansett hva som skjer i livet, se etter hva godt det kan føre med seg. «Aldri så galt at det ikke er godt for noe» er et uttrykk som hjelper. Alt som skjer med oss bringer livet vårt videre i en eller annen retning. Om vi hele tiden ser etter det gode, etter mulighetene som kommer med hver endring, er dette enormt kraftfullt. Når vi ikke lykkes med noe, må vi passe på å lære. Ta med oss erfaringer som vi kan bygge videre, slik at også en negativ opplevelse snues til noe positivt. Både her og nå, og i fremtiden.

Nr 3 Vi har kraften til å være et forbilde – for oss selv og oss andre

Hver eneste dag, kan vi velge å gjøre det beste ut av enhver situasjon og dermed være et eksempel både vi selv og andre kan bli inspirert av. Vi kan velge å handle rett, og gjøre det vi skal. Tenk, UANSETT hvem du treffer i dag, så vil du påvirke det mennesket på en eller annen måte. Om du bestemmer deg for å smile til de du treffer, å være hyggelig og hjelpsom, og å finne hyggelige og positive vinklinger på de situasjoner som oppstår, så gir du både deg selv og andre velvære og optimisme. Du vil tiltrekke deg gode vibber og mennesker som ønsker deg godt og vil tilbringe tid med deg. Om du går ut i verden og er en grinebiter, skjer det motsatte. Du kan være det mennesket andre snakker om som eksempel på det ene eller andre. Det er din kraft og ditt valg hva og hvem du vil være. Om vi inspirerer ETT menneske hver dag – så har vi inspirert 365 mennesker gjennom et helt år. Det er ganske mange mennesker det!!

Nr 4 Vi har kraften til å gjøre så godt vi kan – med alt vi har

Gjør vi så godt vi kan, eller så godt vi gidder? Gjør vi akkurat det vi skal, eller går vi den ekstra milen? Vi har kraften til å gjøre det beste vi kan i enhver situasjon, men benytter vi den? Hva kreves av innsats for å gjøre tingene så godt vi kan? Og som jeg pleier å si: Om du ikke har «tid» til å gjøre dert skikkelig, når skal du få tid til å gjøre det om igjen? Det mange halvgjorte og middelmådig gjennomførte handlinger som forårsaker en haug merarbeid fordi de må gjøres om igjen, eller repareres lenge før det skulle vært nødvendig, fordi noen bare gjorde så godt de gadd, ikke så godt som de kunne. Ekstra innsats her og nå, gir oss mange bonuser i fremtiden! Vi må bare gidde! Skru av autopiloten når du gjør rutine-ting og gjør det lille ekstra hver gang. Det svarer seg!

Nr 5 Vi har kraften til å behandle andre mennesker med verdighet, vennlighet og kjærlighet

Vi mennesker kan godt være snillere med hverandre. Den gylne regel gjelder hver dag, hele tiden; «gjør for andre som du vil at andre skal gjøre for deg», er en variant. Bytt gjerne ut «gjør» med «vær». Uansett – om vi aktivt er opptatt av å være vennlig og imøtekommende utløser vi helt andre adferdsmønstre blant våre medmennesker enn om vi lar være. Vi kan velge å tro godt om andre menneskers intensjoner og vi kan være hjelpsomme. Vil vi bli skuffet? Garantert! Men likevel – det er en superkraft som bidrar til at livet blir et adskillig hyggeligere sted å være!

Nr 6 Vi har kraften til å gjøre litt mer i dag enn vi gjorde i går, og litt mer imorgen enn vi gjøre i dag.

Det er igjen opp til oss selv. Vi kan spise elefanten en bit om gangen og komme bittelitt nærmere mål og drømmer hver eneste dag, om vi bare handler. Vi kan ikke løpe maraton hver gang vi skal ut å løpe. Vi kunne ikke sykle første gangen vi satte oss på en sykkel. Vi kunne ikke spise med bestikk første gang vi forsøkte, og vi kunne ikke snakke første gang vi åpnet munnen. Vi kunne heller ikke reise oss første gang vi forsøkte. Vi har lært oss alle disse tingene sakte men sikkert gjennom livet, ved at vi kommer litt lenger hver gang vi prøver. Men på et eller annet tidspunkt i livet er det mange som bare stopper å utvikle seg. En blir stasjonær og plasserer seg på et sted i livet uten å bevege seg videre, men fortsetter ofte å drømme om noe annet. Og om vi bare drømmer uten å følge opp med en handling for å komme nærmere oppnåelse av drømmen, så blir vi frustrert. Frustrerte mennesker har det ikke godt. Så om vi gjør litt hver dag for å komme videre, så utnytter vi også denne superkraften på best mulig måte.

Det finnes flere superkrefter – vi må bare finne dem og temme dem. Lære å bruke dem! For det handler om valg – valgene vi tar, hver eneste dag, mange ganger om dagen.
Det er ikke ofte jeg våkner og føler meg som supermann! Heller motsatt… men når jeg minner meg selv om alle superkrefter og muligheter jeg faktisk har, så blir jeg enormt inspirert til å gjøre det absolutt beste ut av livet som jeg kan! Og DA føler jeg at livet er et hyggelig sted å være, og at det finnes uendelig med muligheter der ute. Det er bare opp til meg å benytte dem!

Hvilke superkrefter kan du komme på?