Det du fokuserer på får du mer av

Da du våknet i morges var du så heldig å få en ny dag i livet.

En helt ny og ubrukt dag, en dag som du bare får en gang. Veldig tidlig etter du våknet satt du standarden for den nye dagen. Det gjorde du – grovt forenklet – ved å enten tenke «huff» eller «hurra».

For det du tenker setter standarden for hvordan du angriper resten av dagen.

Vi mennesker er utstyrt med to “datasystemer”. Et svært hurtig og et som går litt tregere. Det hurtige kalles ofte underbevisstheten. Dette er den delen av hjernen som kan drive med Multitasking. Det andre systemet er bevisstheten, dette er det systemet der vi selv bestemmer over beslutningene. Underbevissthetens viktigste oppgave er å beskytte oss fra farer. Sørge for at vi ikke utsettes for fare, risiko eller ubehageligheter. Underbevisstheten absorberer til enhver tid svære mengder data og siler ut det som den selv bestemmer ikke er relevant for oss. Om vi lar denne delen av hjernen styre oss, er faren stor for at vi ikke engang kommer oss ut av sengen om morgenen. Det er underbevisstheten som kjemper med nebb og klør mot alle endringer i livet, som tar kontrollen og går fullstendig i vranglås når vi skal lære oss nye ting. Med mindre vi bruker bevisstheten til å overstyre.

Og her er utfordringene med forskjellen i arbeidstempoet. Det er vitenskapelig bevist at vi har maksimalt 5 sekunder på oss å bearbeide en input og ta styringen over en prosess før underbevisstheten setter i gang og avvise den eventuelle faren eller endringen som ligger i den ny oppståtte situasjonen. Om vi lar den. Derfor er det viktig å bruke tid på å lære oss å fokusere riktig. Fokusere på de positive tingene. Om vi fokuserer på det som er bra i livet vårt, med jobben vår, med hjemmet vårt, med partneren eller kollegaen eller vennene våre, så blir vi sannsynligvis i mye bedre humør enn om vi fokuserer på alt som er negativt med de tingene jeg nettopp har nevnt.

Men som sagt, på grunn av hvordan vi er programmert fra naturens side krever dette arbeid. Tenk dere, om vi er gode på å se det positive i ting, ja da sender vi ut mange flere positive signaler til de rundt oss. Vi arbeider bedre, vi har det hyggeligere og vi bidrar til fellesskapet på en helt annen måte enn om vi går rundt og leter etter det negative.

I en undersøkelse utført ved Georgia University ble det dokumentert at mennesker i yrker som lever av å lete etter feil, bygnings inspektører, revisorer, bilmekanikere og andre, svært ofte ikke klarte å legge av seg dette når de kom hjem fra arbeid, og levde derfor mye mer negativt ladete liv enn mange andre.

Ikke minst må vi lære oss å fokusere på våre egne gode egenskaper. Bli venner med oss selv. Om vi går rundt og tenker for mye på hvordan vi BURDE ha vært, eller hva vi BURDE HA HATT, ja da blir jo livet skrekkelig mye mindre hyggelig enn om vi bruker tid på å glede oss over de vi ER og det vi HAR. Tro meg, om jeg er mer bevisst på mine egne gode egenskaper, er det letter for meg å se etter gode egenskaper i andre. Om vi starter dagen med å tenke over alt vi er nødt til, blir dagen ganske mye tyngre enn om vi starter med å tenke over alt det vi er så heldige å få lov til.

Det at du leser dette betyr:

  1. Du er i live
  2. Du kan lese
  3. Du har tilgang til noe å lese på
  4. Du har tilgang til internett (at du dermed lever i et fritt samfunn)

Det betyr også SANNSYNLIGVIS

  1. At du har et hjem
  2. At du har mat
  3. At du er interessert i å utvikle deg selv

Dette er altså 7 positive ting som du kan fokusere på med en gang. Det vil tilføre deg og de rundt deg positiv energi!

Altså – det vi fokuserer på får vi mer av. Leter vi etter det positive, blir det mer av det. Leter vi etter det negative, ja da kan du selv tenke ut resten…

 

Hva er DITT fokus?