Husk hvorfor du startet!

I et treningsstudio i Orlando har de dekorert en hel vegg med ordene «REMEMBER WHY YOU STARTED». Tanken er at når det er tungt og du har lyst til å gi opp treningen så skal du huske på hvorfor du kom og begynte å trene. Å huske hvordan ting startet, og derfor HVORFOR vi gjør ulike ting er en enormt kraftfull kilde å hente energi og inspirasjon fra. Spesielt i vanskelige tider!

Ofte når jeg snakker med mennesker som sliter i parforhold, ber jeg dem ta en tur tilbake i tid og finne grunnene til at de startet å like hverandre. Når jeg møter mennesker som sliter med motivasjon i jobb, gjør jeg det samme. Jeg spør: Hvorfor søkte du denne jobben?

Og nå spør jeg deg:

Hvorfor arbeider du med det du arbeider med? Hvorfor tok du den utdannelsen du tok? Hva er det beste med partneren din? Med hjemmet ditt? Med jobben din? Med livet ditt?

Husker hvordan, og hvorfor ting startet, så er det sannsynlig at du blir inspirert til å fortsette. Menge ganger blir ting problematisk rett og slett fordi vi mister den gode følelsen underveis, fordi livet kommer i veien. Men livet er det som skjer med oss hver eneste dag, så da er det opp til oss selv hvordan vi håndterer det!

Jeg husker hvorfor jeg startet i underholdningsbransjen, og siden utvidet til å jobbe med inspirasjon og coaching. Det handler om å begeistre mennesker. Enten det er i en situasjon der jeg produserer et event for mange tusen mennesker (lurer på når det kommer til å skje igjen…), eller der jeg har en dyp en-til-en samtale med noen og hjelper dem å se sine problemer og utfordringer i et annet perspektiv, så handler det om begeistring. Og jeg minner meg selv stadig på hvorfor jeg holder på med de tingene jeg holder på med. Spesielt i tunge tider. Da er det viktig at jeg har det for øyet, at den oppgaven jeg har tatt på meg i livet, er å spre begeistring. Og jeg husker hvordan det startet. Jeg husker hvordan jeg spilte min første konsert på blokkfløyte da jeg var 6 år gammel, det å se mennesker smile, og å få applaus – det har fulgt meg hele livet. Ikke fordi det ga meg et behov for å være stjerne – nei, det ga meg et behov for å bringe gode opplevelser til mennesker, og det har jeg arbeidet for i hele mitt liv. Som musiker, som underholdningsleverandør, som selger, som foredragsholder, som far, som ektemann, som medmenneske! Har jeg bestandig fått det til? Overhodet ikke! Jeg har feilet på de fleste områder. Men jeg har aldri glemt det som ligger i bunn, nemlig gleden av å oppleve at andre mennesker har utbytte av det jeg driver med.

Det er for eksempel derfor jeg skriver disse bloggene hver uke. For jeg treffer mennesker som forteller meg at de blir inspirert. Som forteller meg hvordan noe jeg har skrevet har fått dem over en vanskelighet eller har sett noe i et nytt perspektiv. Og da har jeg jo fått til noe. Og når jeg da tenker tilbake til HVORFOR jeg startet så blir det enda kjekkere å fortsette!

Husker DU hvorfor du startet?