Hvem jobber du for?

Dette spørsmålet handler ikke om hvor du er ansatt, eller hvor du får inntekten din fra. Det handler om hvem du til syvende og sist er ansvarlig overfor. Hvem du skal yte for, hvem du skal stå på og gjøre det beste for?

Svaret på dette er ganske enkelt: DEG SELV! Uansett hvem som betaler deg lønn, så er du først og fremst din egen arbeids og oppdragsgiver, for du skal være med deg selv hele livet. For å bygge best mulig selvfølelse, for å bygge best mulig liv, så må du altså være din egen oppdragsgiver. Da blir en ekstern arbeidsgiver eller partner eller barn faktisk underordnet. Sånn holder jeg på å lære meg å tenke. Hver dag. Om jeg forsøker å være den beste versjonen av meg selv så ofte som mulig, om jeg forsøker å gjøre alt jeg skal gjøre så godt som jeg kan – ikke så godt som jeg gidder – så gir det fabelaktige resultater. Mye bedre enn om jeg bare «luller meg» meg igjennom hverdagene på minste motstands vei.

Dette er ikke et flammende forsvar for at vi skal bli egoister og selvopptatte narsisister. Det handler om at vi har en forpliktelse overfor oss selv om å gjøre så godt vi kan, så ofte vi kan! Og om vi selv stiller krav og legger listen der vi ønsker at den skal være, i tråd med våre egne mål og drømmer, da har vi mulighet til å oppnå og oppleve så uendelig mye. Det er en grunn til at vi alltid får høre i sikkerhets-briefen, når vi skal ut å fly, at vi skal ta på vår egen maske før vi hjelper naboen. Om vi ikke er noe for oss selv, så kan vi ikke være noe for andre! Og hvem er bedre egnet til å pushe mine egne grenser, til å nå mine egne mål – enn jeg?

Hvordan gjør vi dette da? Vel, det er så uendelig mange metoder og verktøy som kan benyttes. Selv bruker jeg flere. Du kan lese noen av dem her: https://www.david.genius.no/gratis-ebok/

Nok en gang har jeg tatt meg selv i å bruke så mye tid på å «slukke branner» i hverdagen, at jeg har mistet fokus på målet. Det er kanskje ikke så rart at etter 18 måneder med tilnærmet yrkesforbud og kontinuerlig søken etter metoder for å redde virksomheter, økonomi og ansatte, så har det blitt sånn. Men nå er det på tide å løfte blikket. Tenke de lange tankene, sette de nye målene og å jobbe med fremtiden. Lage meg delmål – forutsatt at vi nå har en fremtid som er fri fra nedstengninger etc – som gjør at jeg kan nå de store og spennende målene jeg hadde satt før 12. Mars 2020.

Og jeg må sette disse målene selv. Og jeg må selv sørge for å sette av tid til å jobbe med dem. Til å bryte dem ned i delmål som er oppnåelige. Spise elefanten en bit av gangen, slik at jeg på et eller annet tidspunkt har kommet dit jeg ønsker å komme. OG å huske på at destinasjonen egentlig ikke er viktig. Det er reisen dit som gjør meg til den jeg er. Som gir belønningen, opplevelsene, utfordringene og gleden! Det er på tide å huske på å være sjef i eget liv! Jeg er min egen oppdragsgiver, og jeg må yte så godt jeg kan. For meg selv først!

Hvem jobber du for?