I gang igjen

Sommerferien 2020 er avsluttet. Det er sikkert noen få der ute som fremdeles ferierer, men skolene har begynt igjen, og dermed må vi vel kunne si at vi er i gang igjen. Men, fremdeles er vi i gang i en verden som ikke ligner noe vi har sett før. Vi er midt i en pandemi, og vi er mange som famler etter veien videre.

Uansett hvor mye eller lite hverdagen vår påvirkes, så påvirkes den i noen grad. Det handler om smitte, om frykt, det handler om usikkerhet og det handler ikke minst om at vi ikke vet hva som skjer og når – eller om – det er over. For egen del er det tungt. Jeg må finne nye veier, for de aktivitetene jeg tradisjonelt har hatt som levebrød, de finnes ikke lenger. Hotellene har ikke konferanser, og dermed er det ingen som kjøper foredrag. Heller ingen som kjøper kveldsunderholdning. Alle vet at konsertbransjen bare er en skygge av seg selv, for ikke å snakke om at kjøpesentrene ikke har noen ekstra aktiviteter overhodet. Det er rett og slett umulig å skape et levebrød på den måten jeg har gjort i over 20 år. Så hva nå?

I sommer har vi drevet med videoproduksjon og live-streaming. En spennende verden, som vi faktisk har mestret ganske bra. Min oppgave har vært – og er – å finne nye vier å gå. Finne markeder der de tjenester jeg har kompetanse på å levere er etterspurt. For å få det til, er det viktig at jeg har rett fokus. Og det fokuset må være på hva jeg KAN få til! Ikke på hva jeg IKKE kan få til.
Har du sett opp på himmelen når fuglene flyr sørover i v-formasjon? Det er alltid litt urolighet i formasjonen, fugler bytter plass. Og det gjør de fordi det er veldig tungt å være den fuglen som flyr fremst. Derfor avløser de hverandre. På samme måte som når syklister i lagtempo hele tiden bytter på å ligge fremst, for det er mye tyngre å dra enn å følge. Så hvordan håndterer jeg dette? Jo, jeg henter påfyll fra ulike kilder. Jeg går turer, jeg hører på lydbøker, jeg leser bøker, jeg spiller golf, og jeg har samtaler med gode venner, gjerne de vennene jeg tidligere har omtalt som mine «styremedlemmer». Og så gjør jeg så godt jeg kan med å stenge ute alt det jeg ikke kan kontrollere. Jeg fokuserer på å gjøre tingene mine så godt som overhodet mulig. Det har medført at det kommer til å dukke opp nye ting utover høsten. Sommeren har blitt brukt til å tenke og planlegge. Til å ta beslutninger, og til å sette i gang. Så «stay tuned» som det heter, for spennende nyheter er på gang! Jeg er her, og har ikke tenkt å gi meg med det første!! Og jeg håper du vil være med på ferden! For mitt motto er FREMDELES at jeg ønsker å begeistre mennesker, og å inspirere til på ha bedre dager, slik at livet blir et hyggelig sted å være.

E du klar for en spennende høst?