Ikke gi opp!

Det er fort gjort å se på mennesker som får ting til i livet, og tenke at de har vært heldige, at de aldri har gjort feil. Vi lever i en kultur hvor både jantelov og misunnelse er utbredt. Men om vi ser historien om mennesker som lykkes med ting, ser vi veldig ofte mennesker som har prøvd og feilet flere ganger. Stikkordet for suksessen er at de ikke har gitt opp!

Har du sett på baseball noen gang? Hvordan han som står med balltreet bommer gang etter gang etter gang? Men han fortsetter å svinge og forsøker å treffe ballen. Kanskje du ikke er klar over det, men de mest suksessfulle baseballspillerne treffer under en tredjedel av alle ballene de svinger etter! Men de fortsetter altså! Og plutselig treffer de. Ikke gi opp! Enkelt og greit! All historie viser at de som lykkes til slutt er mennesker som klarte å reise seg opp en gang til når de gikk «på trynet»! Jeg har mange venner og kollegaer som sliter i sine respektive forretninger nå som pandemien gjør at verden er stengt ned i større eller mindre grad. Noen gir opp, blir motløse og skjønner ikke hvordan de skal overleve. Andre gjør det som skal til. Finner nye veier, alternative inntektskilder og nye markeder. Det er de sistnevnte som kommer til å være best rustet når vi en gang kommer tilbake til en slags normalitet. Jeg håper jeg er en av dem! I disse dager har jeg lansert merkevaren FREMdrift ( www.fremdrift.net ) Jeg åpner nye markeder og lanserer nye produkter!

Du er kanskje ikke klar over det, men Walt Disney ble sparket fra sin første jobb som avistegner, for redaktøren hans mente at han manglet talent. Steve Jobs ble sparket fra Apple. Abraham Lincoln tapte 7 valg før han ble valgt til president i USA. Thomas Edison ble fortalt som barn at han var for dum til å lære seg noe som helst. Det er ikke nødvendig å utdype hvordan det gikk med disse menneskene. Felles for dem og mange andre var at de ikke gav opp!

«Om en vil ha noe andre ikke har, må en være villig til å gjøre noe andre ikke gjør! «

Å gi opp er det enkleste av alt, for det krever ingenting av oss. Det er jo bare å gi seg. Alt for ofte snakker jeg med mennesker som angrer på at de ga opp en drøm, ikke fullførte et mål, forlot et forhold eller en jobb eller noe annet. Felles for dem alle er at de ser i ettertid at om de bare hadde fortsatt litt til så hadde utkommet og livet blitt et annet.

Livet er en spennende og mangslungen reise. Vi vet ikke når reisen er slutt, og vi aner ikke hva som ligger fremfor oss. Det er vanskelig å spå, aller mest om fremtiden. Det er så uendelig mye lettere å mene noe om hvordan fortiden BURDE ha vært. Spesielt for andre. Men det vi VET er at livet vil inneholde nederlag og skuffelser. Det som skiller de som lykkes fra de som ikke lykkes er som oftest at de som lykkes ikke gir opp. Når de møter motstand og nederlag leter de etter nye måter og nye veier. Når de lykkes, bruker de gjerne tid på å finne svaret på hva som gjorde at de fikk til det de ønsket, og deretter gjentar «formelen». Jeg husker en gang i et opphetet møte da jeg var svært irritert på en medarbeider som ikke hadde levert resultater i henhold til den standarden jeg forventet. Isteden for å ta selvkritikk, fikk jeg beskjed om at mine krav var for høye, jeg måtte senke standarden! Vedkommende arbeider ikke hos meg lenger!

Dagens budskap er altså at du ikke må gi opp! Ikke gi opp drømmene dine. Ikke senk standarden din. Ikke la være å forsøke en gang til. For det er mulig å oppnå så uendelig mye mer enn du tror, om du bare legger i den innsatsen som skal til. For det er hemmeligheten – som jeg skrev lenger oppe i teksten – for å få det andre ikke har, må du være villig til å gjøre det andre ikke gjør. Og det er altså dessverre et faktum at alt for mange av «de andre» gir opp for fort.

For egen del må jeg leve ut det jeg skriver og snakker om hver dag. «Walk the talk» som det kalles. Jeg kan ikke gi opp, selv om alle markedene jeg tradisjonelt har levd i de siste 20 årene ikke er tilgjengelig. Så da må jeg finne andre veier. Videoproduksjon har blitt en vei. Salgstrening har blitt en annen. Live-stream en tredje. Samtidig som jeg arbeider med å finne nye måter å levere produkter jeg har levert tidligere, på en måte som er tilpasset dagens situasjon. OG det er IKKE aktuelt å gi opp. Mitt motto er fremdeles at jeg ønsker å inspirere mennesker til å ha bedre dager, sånn at livet blir et hyggeligere sted å være. Det gjør jeg nå først og fremst ved å forsøke å spre budskapet om at det er opp til hver og en av oss å gjøre det beste ut av det livet bringer oss! Og ved å lansere nye produkter og tjenester!

Er du villig til å reise deg en gang til når du faller?