Kan jeg hjelpe deg?

Etter lanseringen av david.genius.no og #ItIsAllLiving er den overveldende responsen jeg har fått helt fantastisk. Det er fabelaktig å oppleve at det finnes så mange mennesker som melder tilbake om inspirasjon og økt vilje til å skape seg en bedre hverdag.

Et av de spørsmålene jeg har fått mest i løpet av den siste tiden, er spørsmålet om når jeg skal begynne med personlig veiledning, coaching eller hva man skal kalle det. Frem til nå har svaret vært at det ikke er plass til det i min travle hverdag. MEN – nå har jeg bestemt meg for å rydde plass til noen få utvalgte. I dag åpner jeg opp for å inngå avtaler om en-til-en coaching.

Forskerne Devin Pope og Maurice Schweitzer fra University of Pennsylvania gjennomførte for noen år siden studier om ulike former for målsetting. I den forbindelse studerte de blant annet noen av verdens fremste golfere, deriblant Tiger Woods. De oppdaget det forbløffende faktum at samtlige elitegolfere var mye mer nøyaktig når de skulle senke ballen med den «siste» putten dersom de var i ferd med å slå et slag for mye, altså å få en Bogey, enn om de var i ferd med å komme til mål med et slag mindre enn anbefalt, altså lage en såkalt Birdie. Dette viste seg gjennom studien å være et gjennomgående fenomen i de fleste sammenhenger. Mennesker anstrenger seg mye hardere for ikke å tape enn for å vinne. Så kan en diskutere hva «å vinne» er i selve livet, men det er nå en gang sånn at veldig mange mennesker har mer fokus på «å ikke feile» enn å lykkes med det de setter seg fore.

Derfor trengs av og til personlig veiledning, og etter flere år som veileder for ansatte, familiemedlemmer, venner og kolleger har jeg nå altså etter svært mange henvendelser bestemt meg for å hjelpe deg som har lyst til eller behov for å motta nettopp dette. Dette er hverken et forsøk på å drive terapi eller noen form for behandlingsvirksomhet. Dette handler om at du, sammen med meg, takler dine utfordringer, definerer dine mål, og at vi sammen finner veien til målet.  OG en del av min rolle blir da å oppfordre den jeg veileder til å spille for å nå målet, ikke for å unngå å feile.

Jeg kommer til å tilby veiledning innenfor tre segmenter: Lederskap, samliv og livsreise.

Lederskap handler både om hvordan du kan være en god/bedre leder i hverdagen, om det er på jobben, hjemme eller i ditt eget liv.

Samliv handler om kommunikasjon, tillit og etterrettelighet i forhold. Dette kan gjøres både alene, og som par.

Livsreise handler om din utvikling som menneske, og hvordan du kan forbedre din hverdag.

Dette blir samtaler med meg, hvor vi kartlegger hvem du er, hvor du er, hvor du ønsker å komme i livet, og hva som skal til for å komme dit. Min rolle blir å være en samtalepartner som ved hjelp av spørsmål, lytting, tanker og utfordringer hjelper deg å finne veien videre fra der du er nå på egne premisser. Prosessen starter med en samtale hvor vi sammen finner status og ønsket mål. Deretter setter vi noen milepæler for hvordan reisen mot målet skal gjennomføres. På bakgrunn av dette blir vi enige om en pakke for videre tidsbruk. En typisk pakke vil inneholde 5 samtaler av ca en times varighet etter første samtale samt for og etterarbeid slik at det totale timetallet blir ca 10 timer. Full konfidensialitet er selvsagt, likeså at det er DU som setter målene, ikke jeg. I ordet veiledning ligger det også at det er min oppgave å hjelpe å «finne veien», men det du selv må «gå veien».

Jeg gleder meg til å reise sammen med de av dere som tar kontakt! Jeg har begrenset med tid, så det er ikke sikkert at alle som spør, får plass med en gang, men jeg ønsker å hjelpe så mange som mulig, så godt som mulig!

For å komme i gang er det rett og slett bare å sende meg en post på david@genius.no eller å sende en privat melding på Facebook siden min:

https://www.facebook.com/DavidJGenius/

Kan jeg hjelpe DEG?