Kraften av Takk

Mange av dere har fått med dere at min gode venn Thor Brekkeflat og jeg har gitt ut boken 52.
Her har vi skrevet 52 tekster av ulik karakter som er ment å være til hjelp for deg som ønsker en inspirasjon i hverdagen. Bergensavisen kalte boken for ”en andaktsbok uten andakten” Den kan forøvrig bestilles her: www.52.no

Et av kapitlene heter ”Kraften av Takk”

La meg gjengi kapittelet i sin helhet her:
Er vi flinke til å takke? Takker vi når vi får et kompliment, om vi blir servert, eller når vi får hjelp til noe?
Det skjedde en endring da jeg lærte å takke. For meg har det å takke blitt måten jeg starter dagen på – ved at jeg takker for det jeg har. Selv om jeg har et veldig definert forholdt til hvem jeg retter min takk til, er det ikke sikkert at du har det. Det er heller ikke det som er viktig.
Ved å takke for det jeg har – familien, venner, jobben, hjemmet, opplevelser, utfordringer, gleder, muligheter og andre ting, blir jeg oppmerksom på det gode i livet. I begynnelsen var dette ikke lett, det var rett og slett litt snodig å skulle ramse opp disse tingene. Etter hvert ble det lettere. Plutselig gikk det opp for meg at ved å takke tilførte jeg livet en helt ny dimensjon. Ved å takke blir jeg bevisst alt det gode jeg har i livet. Jeg blir glad.
En venn av meg pleier å si: ”Godt begynt er halvt vunnet!” Ved å begynne dagen med å fokusere på det positive går jeg ut og møter verden med energi. Da gir jeg meg selv større muligheter for å ha en god dag!
Forsøk du også, kraften av å takke er enorm!

Vel, i dag er det siste torsdag i november, og i USA feires, som alltid denne dagen, Thanksgiving.
En av de største høytidene amerikanerne feirer. Og de gjør det ved å komme sammen for å takke, og så spiser de kalkun. De som har spist et amerikansk thanksgivingmåltid vet at det er ikke for pyser. Det er et enormt måltid, og en blir eventyrlig mett!

Men tilbake til å takke.
Jeg oppfordrer alle til å stoppe opp i dag og å tenke over, og å finne frem, det dere er takknemlig for. Lag en liste. Her er min:

Jeg er takknemlig for:
Kjærligheten jeg deler med min kone
Barna mine
Familien min
Hjemmet mitt
Arbeidet mitt
Vennene mine
Alle menneskene i livet mitt
Helsen min
Mulighetene mine
Tilbakemeldingene jeg får
Lærepengene jeg får
Gledene jeg opplever
Samtalene jeg har
Opplevelsene jeg får ta del i
Mulighetene jeg har
Jeg er takknemlig for livet!
Og for at du leser bloggen min! 🙂