MINE ERFARINGER ETTER ANDRE ADVENTSKALENDER-UKE!

4. desember: Kontakt en venn du ikke har snakket med på lenge
I dag ringte jeg en gammel musikervenn jeg ikke har snakket med på lenge. En jeg spilte med for lenge siden, som jeg har delt mange gode opplevelser med, reist på turne med og delt både gleder og sorger med. Men som så ofte skjer, så mistet vi kontakten da vi sluttet å spille sammen. SÅ – jeg lyet dagens julekalender og slo på tråden til vedkommende som bor på en annen kant av landet. Gleden var stor over å ”treffes” igjen og vi hadde en lang, god og trivelig samtale. Da vi var i ferd med å si farvel, og avtale å snakkes igjen om ikke så lenge, sa han: ”du aner ikke hvor fantastisk det var å få denne telefonen akkurat idag. Jeg har hatt en skikkelig dårlig dag forstår du, og syntes verden var fryktelig vanskelig å forholde seg til. Og helt ut av det blå ringte du. Tusen takk, nå ble dette en god dag likevel”
Tenk det – jeg reddet dagen til en gammel venn ved å huske slå på tråden. Helt tydelig noe mange av oss sikkert kan bli flinkere til. Og – det gledet meg minst like mye som det gledet ham!

5. desember: Ha en samtale med noen og lytt nøye til hva de FAKTISK sier – ikke bare hva du TROR de sier
Kunder som klager er alltid en utfordring. Veldig ofte fristes vi til å begynne å svare på klagen før kunden faktisk har klaget ferdig. Og noen ganger svarer vi egentlig på noe annet enn det klagen EGENTLIG dreier seg om. Jeg mottok en klage i dag. Det viste seg, da jeg ba kunden forklare klagen på nytt, at klagen faktisk dreide seg om noe helt annet enn det jeg trodde. Vi ordnet problemet umiddelbart. Det svarer seg å lytte!

6. desember: Sett et mål du skal oppfylle ila de neste 7 dagene og lag en plan for hvordan du skal holde avtalen med deg selv
Jeg har startet en 7 dagers leseplan om temperament i en app jeg har på ipaden min. Leseplaner er nyttige verktøy. Så hver morgen leser jeg tre sider om temaet. Dermed klarer jeg å lese 28 sider på 7 dager. Det er mye mer enn om jeg ikke hadde startet. Elefanter spises en bit om gangen!

7. desember: «Finn noe du ergrer deg over som du ikke kan gjøre noe med, og gi slipp på ergrelsen”. Jeg tror norske medieredaksjoner har gått til felles innkjøp av en slags ”ord-generator” som forvandler ord som ”nedbør og vind” til KATASTROFE OG VERDENS UNDERGANG. Hver gang det skal blåse litt mer eller regne litt mer enn ”normalen” varsles ekstremvær og verdens undergang. Og så overlever vi likevel. Irriterer det meg? Ja, absolutt. Kan jeg gjøre noe med det? Overhodet ikke. Så – jeg trener meg på å la vær å lese disse sakene nå!

8. desember: Finn et veldedig formål og gi en liten skjerv, eller tilby å hjelpe med noe frivillig arbeid.
I dag ga jeg litt ekstra penger til Kirkens Bymisjon. De gjør ting for de som har det vanskelig i julen som få andre kan matche.

9. desember: Bestem deg for å forsøke noe du aldri har forsøkt
I dag har jeg bestemt meg for å lære meg et nytt dataprogram. Det heter forscore og er et musikkprogram. Det blir spennende!