Mine erfaringer etter første adventskalender-uke!

Så var vi igang med julekalender. Det er ikke praktisk for meg å skrive mine tilbakemeldinger hver dag, noen dager er det rett og slett ikke plass i timeplanen til å skrive. Derfor kommer jeg til å bytte ut de vanlige søndagsbloggene så lenge kalenderen varer med mine egne erfaringer og opplevelser i forbindelse med oppgavene og utfordringene i julekalenderen.

Så – her er uke 1:

  1. Desember: Si hei og smil til 3 fremmede mennesker

Det er litt artig hvordan enkelte mennesker blir forskrekket når noen smiler til dem. Og noen blir glade, og atter andre ser ut som om jeg egentlig har fornærmet dem. Men – stort sett får jeg et smil tilbake. Om det er i kassen i en butikk, noen jeg holder en dør for, eller bare noen jeg passerer på gaten, så forsøker jeg i så stor grad som mulig å smile, og jammen får jeg mange nydelige smil tilbake. Dette virker!

  1. Desember: Si noe oppmuntrende og positivt til en du normalt ikke roser regelmessig

I morges da jeg kjørte min yngste sønn til skolen (han går i 5. Klasse) kom en av hans klassevenninner syklende mot en fotgjengerovergang i noe som virket som litt for stor fart. Jeg måtte trykke litt ekstra hardt på bremsen. Da hun kom frem til overgangen, gikk hun av sykkelen og leiet den over overgangen slik de har lært. Da hun var gått over, rullet jeg ned bilvinduet og smilte til henne, mens jeg så roste henne for den flotte måten hun hadde krysset veien på. Jeg kunne valgt å ikke si noe, eller jeg kunne gitt en skarp melding om at hun ikke måtte komme så raskt frem til overgangen. Måten denne jenten skinte opp som en sol da hun fikk ros, fikk meg til å gå rundt å smile for meg selv store deler av dagen. Det hjelper alltid å tenke over hvordan vi bruker ordene våre og kommuniserer med andre!

  1. Desember: Tenk over alt du er så heldig å få lov til, om det er vanskelig å finne noe, tenk at du er fri til å lese det du vil

Jeg er jammen heldig! Heldig som får lov til å begeistre mennesker, som for lov til å dele tanker. Jeg er heldig som har familie og venner. Heldig som har frihet til å mene deg jeg vil, og til å prate med hvem jeg vil. Ja, jammen er jeg heldig som lever i et fritt samfunn!