Nå trenger jeg DIN hjelp!

Hei, alle sammen! I høst skal jeg i gang med et nytt og spennende prosjekt, og jeg trenger DIN hjelp!

Når jeg skriver dette sitter jeg på vår favorittcampingplass like ved en liten landsby i Tyskland som heter Rüggeberg. Her har vi campet 3 år tidligere, og dette er et av de stedene i verden vi virkelig finner ro og lader batteriene. (De andre stedene er hjemme og i Davenport, like ved Orlando i Florida). Her i Tyskland besøker vi blant annet min far som bor i Køln.

Hver dag har jeg en time eller to fremfor Mac’en min der jeg skriver, mailer og planlegger, samt holder meg ajour med de tingene jeg må være involvert i hjemme i Norge. Når jeg ringer noen eller mailer med noen er ofte den første reaksjonen i andre enden: «er ikke du på ferie?»

Ferie og avkobling fra hverdagen er viktige ingredienser i livet. Det å gjøre noe annet og å føle frihet i perioder er avgjørende for hverdagstrivselen for mange. For meg er det litt motsatt. Om jeg må koble helt av fra alt, da blir jeg stresset. Jeg trenger å skape, skrive, kommunisere og tenke hver dag på en eller annen måte. Og – siden jeg har valgt å være involvert i flere virksomheter som driver og underholder mennesker, så må jeg være involvert i disse virksomhetene også når jeg ikke er hjemme. Så – jeg pleier å si at jeg ikke er på ferie, jeg er på mobilt kontor. Det viser seg gang på gang at mange av menneskene jeg omgås ikke ikke har den store forståelsen for denne typen prioritering. «Men du må jo ta fri, du må ikke arbeide hele tiden» er omkvedet. Poenget er bare at jeg jo ikke arbeider. Jeg lever. Nok en gang peker jeg til filosofien bak #ItIsAllLiving (http://www.david.genius.no/itisallliving/) Jeg er så heldig at jeg lever et liv der jeg ikke har et behov for å være et annet sted enn der jeg er, og ikke skiller mellom arbeid og fritid.

Jeg får ofte spørsmål fra ulike mennesker om hvordan det går an å implementere noen av disse prinsippene i hverdagen, for derigjennom kanskje få mere tid, bedre livskvalitet og mindre stress. Derfor har jeg nå bestemt meg for å starte en podcast der jeg skal svare på ulike problemstillinger som kommer fra lesere og lyttere, for å komme med mine forslag til ulike måter nettopp DU kan benytte #ItIsAllLiving  filosofien i DIN hverdag.

Men jeg klarer det da ikke uten at DU stiller spørsmål eller tar opp problemer eller utfordringer i hverdagen. Så da trenger jeg at du gjør det. Send meg en PM, kommenter på Facebook, eller send en e-post til kontakt@david.genius.no så dukker kanskje akkurat DIN utfordring opp i et av programmene vi starter å sende i høst.

Hver annen uke skal jeg sammen med min sønn og redaktør, John-Edvard – eller Lillemann – lage et program på en liten halvtime der vi snakker om de tingene jeg har nevnt her. Dette blir spennende!

Hva lurer DU på?