Snart ferdig

Så skriver vi 3 november 2019.

Det er 58 dager igjen av året. Det er ikke tid for å oppsummere året enda, for det er jo ikke ferdig. Men det er definitivt tid for å ta en fot i bakken for å se om vi er på rett spor for å nå de målene vi har satt oss. Det er rett og slett tid for oppløpssiden.

Jeg har tidligere skrevet om viktigheten av å ha en plan. Og som vi skrev i boken 52, et mål uten en plan, er bare et ønske. Så – hvordan ligger du an? Laget du en plan for året? Har du fulgt planen?

For min egen del, visste jeg at dette året skulle handle om å rydde. Noen dører ble lukket ved inngangen til 2019 og andre ble åpnet. Det var mye ryddearbeid som måtte gjøres, og det var nye kurser som skulle stikkes ut. Når jeg nå nærmer meg slutten på året, så ser jeg konturene av at jeg har fått til å gjøre mye av det jeg satt meg fore. Nye systemer, nye rutiner, nye metoder. Men – jeg er ikke ferdig, og derfor er det så viktig for meg å være bevisst på at jeg ikke er ved målstreken enda. Det er fremdeles tid til å korrigere, det er fremdeles tid til å justere.

Det handler rett og slett om å ikke gi opp! Forleden leste jeg en tekst som sa: Det eneste mennesket som ikke har mulighet til å nå sine mål, er mennesket som ligger i graven. OG der ligger jeg jo ikke enda, så da så! Da er det bare å stå på å jobbe for å nå de mål jeg har satt meg. For det er jo også et poeng; det er MINE mål! Og derfor er jeg først og fremst ansvarlig overfor meg selv. Og om jeg er ærlig med meg selv om status i forhold til mine mål, så har jeg muligheten til å gjøre noe med hvor jeg er. Som vanlig koker det hele ned til at JEG må ta tak. JEG må gjøre noe! Alt begynner med en handling, og i dette tilfellet er handlingen å ta en status. Det hele er opp til meg!

Hvordan ligger du an?