Tro!

Om du tror at du kan – eller om du tror at du ikke kan, så har du rett
– Henry Ford

Den 19 august er det 20 år siden jeg startet å arbeide for meg selv. I 20 år har jeg altså skapt min egen arbeidsplass. Og skal jeg være ærlig, må jeg medgi at det overhodet ikke bare har vært en «seilas på stille hav». Det har vært så mange opp og nedturer, at det ser mer ut som om jeg har seilt i minst stiv kuling hele veien. Men, det har vært fantastisk givende, gøy, og utrulig spennende. Og alt sammen startet bare fordi jeg trodde jeg kunne. Og det lever videre, fordi jeg tror jeg kan.

Alle oppfinnelser og merkevarer finnes fordi noen trodde det var mulig, og valgte å følge drømmen om å gjøre ide til virkelighet. Saken var at de måtte starte. De måtte iverksette handlinger som utløste resultater, som til sammen bragte dem mot et mål, nemlig å oppfylle en drøm – å realisere en plan. Og den viktigste ingrediensen i denne prosessen er, slik jeg ser det, å ha troen på at det er mulig.

Vi utvikler oss ikke som mennesker om vi ikke tror vi kan
Vi går ikke ned i vekt om vi ikke tror vi kan
Vi slutter ikke å røyke om vi ikke tror vi kan
Vi endrer ikke dårlige vaner om vi ikke tror vi kan
Og så videre…

Så troen på at ting er mulig er basisen for å lykkes med alt. Jeg tror jeg kan inspirere, derfor skriver jeg. Om jeg ikke trodde det, hadde det jo ikke vært noen vits i å bruke tid på dette. Idrettsutøvere som ikke tror de kan vinne, vinner ikke. Selgere som ikke tror de kan selge, selger ikke. Tenk på det. Alt handler om hva vi tror er mulig. Har du noengang søkt på en jobb? Jeg tenker at du i så tilfelle trodde at du kunne gjøre den jobben. Det blir jo meningsløst å søke på en jobb du IKKE tror du kan utføre? Har du flørtet noen gang? Sjekket opp en partner – eller blitt sjekket opp? Det også handler om at noen tror det er mulig. Og – selv om det viser seg at det ikke gikk bra, så hadde ikke prosessen startet om ingen trodde det var mulig. Tro – et sterkt ord, og en viktig handling.

Tro at du kan – Da kan du!

Tror du?