Ut av komfortsonen

”om du vil ha noe du ikke har hatt må du gjøre noe du ikke har gjort”
— Thomas Jefferson – USAs 3. President

Den 29. September ble jeg offisielt forfatter. En artig tittel å smake på. Helt siden jeg som 13 åring hadde mitt første leserbrev på trykk i Bergens Tidende har det vært ganske naturlig for meg å skrive. Det har vært avisartikler, debattinnlegg, taler, planer, brev og annet (jeg begynte jo også å blogge i år).
Men nå har jeg altså sammen med min gode venn Thor Brekkeflat gitt ut en helt vaskeekte ordentlig bok. Stas!
På en måte har jeg liksom alltid visst at en dag kom jeg sikkert til å skrive bok, men nå har det altså skjedd.
Forfatter.
La meg dele en hemmelighet: mine nærmeste har aldri sett meg så langt ute av min egen komfort sone som jeg var i forbindelse med boklansering.
Plutselig var det alvor. Ordene, setningene, tekstene som Thor og jeg hadde skrevet, og raffinert sammen med vår forlegger Otto Ersland i Kapabel Forlag var nå ikke lengre våre egne, de skulle deles med verden. OG – for meg som lever av å tilrettelegge, produsere og å skape opplevelser og arrangement for andre, var det en ny og ganske ubehagelig opplevelse å stå der, midt i rampelyset og å være ”stjernen”. Da skjønte jeg enda bedre hvorfor det er godt for en artist å ha en manager.

Før i tiden het det at dagens nyheter er morgendagens innpakningspapir.
Før i tiden måtte en fysisk søke i arkiver for å finne avisartikler som var skrevet. Sånn er det forsåvidt ikke lenger med Internett, men nyheter er likevel ferskvare.
En bok er ikke ferskvare. Den kan vare evig.
Det betyr at ikke bare dagens lesere, men også morgendagens lesere og fremtidige generasjoner kan få tak i og å lese de tankene Thor og jeg har skrevet ned.
Så spør du kanskje: ”om det er så fælt, hvorfor gjør du det da?”
Og der kommer overskriften på denne bloggen inn.
Vår hensikt med å skrive boken er den samme som driver oss til å holde foredrag, til å begeistre mennesker, til å underholde og å lage arrangement; vi ønsker å påvirke mennesker med gode tanker og gode hensikter.
Avisen Askøyværingen siterte meg i sin overskrift i omtalen av boken: ”hvis én person får en bedre hverdag, har vi oppnådd noe magisk”
Så vi ønsket å oppnå noe. Og for å oppnå noe nytt måtte vi altså gjøre noe nytt, og det fikk meg ut av komfort sonen.

Så min oppfordring til deg som leser dette i dag er nettopp å tenke igjennom hvor dine grenser for komfort sonen er. Ønsker du å ha noe annet enn det du har? Ønsker du å være noe annet enn det du er? Ja, da må du kanskje bevege deg ut av denne sonen og tørre å ta noen valg du ikke har tatt før.
Jeg kommer garantert til å tråkke ut av komfort sonen min flere ganger, og det å skrive bok har gitt mersmak, så hvem vet…

Om du ikke har sikret deg et eksemplar av boken 52 enda så kan du gjøre det her: www.52.no

Hilsen David