Uten Handling Skjer Fremdeles Ingenting!

La meg gi deg en gåte:

4 fugler satt på et gjerde

3 bestemte seg for å fly avsted

Hvor mange satt igjen?

Alle 4

Uten handling skjer ingenting, men handlinger utløser muligheter.

Det å bare bestemme seg for å inspirere andre mennesker til å ha bedre dager, slik at livet blir et hyggeligere sted å være, betyr altså ingenting. For det er handlingene som teller. Jeg må gjøre noe for å oppfylle mottoet mitt. Da jeg bestemte meg for å drive med dette måtte jeg altså handle.

Så – da startet jeg med å lese og å lytte til ting som ga MEG påfyll og inspirasjon. Jeg startet med å analysere mine egne tankemønstre, handlinger og adferdsmønstre. Jeg begynte å være mer oppmerksom på hvordan mine valg påvirket meg, og hvordan de påvirket de rundt meg. Og jeg må innrømme at en del av de tingene jeg oppdaget gjorde at jeg måtte ta helt andre valg angående egen adferd enn jeg hadde tatt før. Jeg gikk fra å være assosiert med dvergen «Grumpy» til å være positiv, fremmende og oppmuntrende. Samtidig startet jeg å blogge, jeg startet et selskap som skulle drive med motivasjon, jeg ansatte en prest, jeg skrev en bok, jeg begynte å holde foredrag. Og etterhvert gikk jeg igjennom en vanskelig prosess med å rydde i livet. Rydde bort negative mennesker, negative vaner og andre distraksjoner. Søkte å omgås mennesker som inspirerte meg og som ble inspirert av meg. Og – nå er jeg altså på et sted i livet der mennesker kommer til meg for inspirasjon, for hjelp til å se muligheter og ikke minst for å kaste ball og prate om vanskelige ting og få hjelp til å finne løsninger.

I dag, 12 september 2021 passerer jeg nok en milepæl. I vår startet jeg podcasten «om Tro og Tvil og Sånt» Her snakker jeg med mennesker om akkurat det. Tro på Gud, tro på mennesker, tro på muligheter og tvil rundt det samme. I dag går første episode som radioprogram på Radio Askøy. Hver uke fremover vil de sende mine podcaster. Gode samtaler med mennesker som har helt ulikt ståsted om hva de tror og hvorfor. Her er det artister, prester, forretningsfolk og andre spennende mennesker. Her er det noen av mine tanker knyttet til tro og tvil, litt fra Salomos Ordspråk og andre tanker rundt bibelsteder.

Hele hensikten er altså fremdeles å inspirere mennesker til å ha bedre dager, slik at livet blir et hyggeligere sted å være.

Det er altså handlinger som har ført frem til dette. Og det er handlinger som skal føre både meg og budskapene mine ut til enda flere mennesker. For jeg tror vi – mer enn noensinne – trenger positivt påfyll. Jeg tror at vi mennesker trenger å bli minnet på å se etter de gode tingene, etter mulighetene og ikke minst se etter løsninger. Hva kan jeg gjøre for å gjøre livet bedre for meg, for de rundt meg og for alle jeg treffer på? Svaret på dette er opp til hver og en av oss. For min egen del er svaret at jeg blant annet forsøker å inspirere akkurat deg som leser dette!

Jeg drar ofte en sammenligning mellom golf og livet. Jeg kaller det for golfologi, og selv om du ikke spiller golf, så kan du lære mye av akkurat dette: Vi må ha fokus på hvor ballen skal. Ikke hvor den har vært. Hver gang vi svinger køllen og treffer ballen, så er det med håp om – og tro på – at den skal lande nærmere hullet og ligge bra. Noen ganger gjør den ikke det, og da må vi fortsette å se etter hva som er den beste måten å komme godt ut av det etter NESTE gang vi svinger køllen. Hele tiden. På en 18 hulls runde er det for en golfer på mitt nivå mellom 90 og 100 ganger. I en hverdag er det helt forskjellig for alle hvor mange ganger vi må ta valg. Men om vi alltid forsøker å ta valg utifra håpet om at vi skal stå i en bedre situasjon etterpå, så tar vi gode valg. Og for å ta gode valg så trenger vi påfyll. Og nå er jeg så heldig at jeg har fått enda en arena der jeg kan nå ut for å inspirere enda flere mennesker.

Det gjelder fremdeles; Uten Handling Skjer Ingenting!