Uten Handling Skjer Ingenting

De eneste menneskene som ikke gjør feil, er de som gjør ingenting!

Min gode venn og jeg hadde nettopp hatt en samtale om at han hadde lyst på en ny jobb. Jobben var utlyst, søknadsfristen var ikke forfalt, stillingen var skreddersydd hans reelle kompetanse, men han manglet noen papirer. Han hadde skikkelig lyst på denne jobben, og jeg er helt sikker på at han hadde utført den helt fabelaktig med sin kompetanse og sine evner og interesser. Dagen etter ringte jeg ham og spurte -Har du søkt? Nei var svaret, jeg er så usikker på hvordan jeg skal få frem at jeg er rett mann for jobben.

Jeg kom med noen forslag til ham med formuleringer han kunne bruke, og påpekte reelle prosjekter han hadde ledet og gjennomført, som viste realkompetansen hans, som han kunne inkludere i søknaden. Vi snakket en stund om dette og jeg oppfordret ham nok en gang til å søke. Søknadsfristen var dagen etter. Jeg sendte en melding dagen etter fristen var gått ut. «Har du sendt søknaden?» Svarte kom, raskt – «Nei»

Jeg ringte og vi pratet igjen. Jeg gikk ham på klingen og spurte hvorfor i alle dager han ikke hadde sendt søknaden. Og til slutt kom dette svaret: «Jeg turde ikke å sende søknaden, tenk om jeg ikke var kvalifisert, og at de ikke likte søknaden min, tenk om den hadde feile formuleringer og la vekt på ting de ikke fokuserte på».

En stund etter leste jeg i avisen hvem som hadde fått jobben. Kandidaten var langt mindre kvalifisert enn min venn. Som ikke søkte. Hun som fikk jobben – hun søkte!

Om du vil ha noe andre ikke har, må du være villig til å gjøre det andre ikke gjør. Men om du VIL ha det de andre HAR, må du altså være villig til å gjøre det DE gjør – de som har det du vil ha!

Gjøre – handle – iverksette – foreta – mange ord som betyr det samme. Og vi er alle så uendelig gode på å utsette det vi skal gjøre til «det passer bedre». Og jo lenger vi utsetter, jo mindre sjanse er det for at det vi tenker å gjøre faktisk blir gjort. Et av de beste eksemplene jeg har opplevd på akkurat dette, var da jeg ga ut min første bok «52». Plutselig kom det en rekke mennesker til meg og fortalte at de også hadde tenkt å skrive bok. De hadde det til felles at de i grunnen hadde tenkt på det ganske lenge. Ja, enkelte hadde sågar hele boken klar inni hodene sine. Men de hadde ikke tid, det passet ikke, eller de hadde andre gode forklaringer på hvorfor de ikke hadde gjort det. Men «en dag» skulle de også, fortalte de meg. Men vi må altså handle for at noe skal skje. Vi må skrive for å lage en bok. Vi må søke for å få en jobb. Vi må jobbe for å ha en inntekt. Vi må spise mindre for å gå ned i vekt, og vi må bevege oss mer for å komme i form. Vi må GJØRE. Den franske filosofen René Descartes kom opp med det latinske uttrykket: Cogito Ergo Sum «jeg tenker derfor er jeg». Min påstand er altså at det ikke er nok å tenke. Vi må GJØRE! Vi må handle! Da skjer det noe! Noen ganger er det slett ikke lett. Vi er slitne, overarbeidet, uinspirert, motløse og tvilende. «Er det noen vits i» tenker vi. Og så skjer det altså ingenting, fordi vi ikke handler. Nok en gang vender jeg tilbake til at også dette er noe som må starte på innsiden. Vi kan ikke vente på andre!! Vi må handle selv. Vi må handle nå!

Uten Handling Skjer nemlig Ingenting!

Handler du?