Er vi villig til å gjøre det som skal til?

Forleden hørte jeg ordet «forsake» i en sammenheng. Jeg husker ikke den nøyaktige konteksten, men det fikk meg til å tenke over hva dette ordet egentlig betyr. Jeg som hevder at vi er der vi er i livet, hovedsakelig på bakgrunn av de valgene vi tar bruker kanskje litt for liten tid på å snakke om og tenke over hva forsakelse er.

Ifølge synonymordboken.no er det mange andre ord for forsakelse, blandt annet:
Sky, avstå, bryte, frasi, oppgi, avlyse, droppe, sløyfe, stanse, stoppe, avbryte, forlate, avslutte, henlegge og så videre. Kort sagt er det da slik at om en velger noe, ja da forsaker en noe annet. Og – ofte er det derfor vi nøler med å ta valg, vi er redde for å forsake de feile tingene.

Den knappeste ressursen vi mennesker har er tid. Og for å bruke tiden vår på en god måte bør vi selv velge hvordan vi bruker den. Det er noen absolutter vi ikke kommer utenom. Vi må bruke tid på søvn, de fleste av oss må bruke tid på å skaffe inntekt så vi har noe å leve av og vi må bruke tid på å ta vare på oss selv. Det siste punktet er ofte det som forårsaker de fleste vanskelige valg. For hvordan tar vi best mulig vare på oss selv?

Jag har tidligere snakket om min plan for å komme i form. Jeg begynte å trene, jeg la ut videoer på Facebook og jeg var ved godt mot. Nå skulle jeg komme igang! Bli sunnere! Problemet er bare, at for å få dette til må jeg forsake noe annet. Jeg må tåle smerte, jeg må forsake tid og jeg må forsake noe av alt det gode jeg er glad i å spise og drikke. Var jeg villig til det? Ikke nok. Så istedenfor å forsake forsøket jeg meg på en slags «ja-takk-begge-deler» variant. Og så har det gått som det har gått. Vekten har gått opp og ikke ned, og den fysiske formen er overhodet ikke blitt noe bedre. For meg som holder foredraget med tittelen «KAN DU GJØRE NOE MED DET» med undertittelen «og er du villig til å gjøre det som skal til» er det et nederlag å innse at 1. Ja, jeg KAN gjøre noe med det men 2. Jeg er ikke villig til å gjøre det som skal til. Jeg er ikke villig til å forsake det jeg må forsake for å nå målet om lavere vekt og bedre form.

SÅ nå skal jeg forsøke igjen. Være strengere med meg selv. Mosjonere mer og spise mindre. Og ja, jeg kommer til å dele resultatene med dere. Bånn ærlig. Akkurat sånn som nå når jeg innrømmer at jeg ikke har lykkes med å nå målet. SÅ – da er det i gang med å bruke mine egne teknikker;

1. Kan jeg gjøre noe med det? JA – jeg kan spise mindre, mosjonere mer og bestemme meg for å forsake en del av den maten og drikken jeg er så glad i.

2. Er jeg villig til å gjøre det som skal til? JA – iallfall i dag, så får vi ta en dag om gangen og se hvordan det står til om en måneds tid.

Jeg lover å holde dere oppdatert. Spennende blir det, og det er bare jeg selv som kan gjøre dette.

Ha en fin uke!

Kan DU gjøre noe med DINE utfordringer idag?