Virus – hva kan jeg gjøre?

Den første setningen du møter på forsiden på min webside er:

«Jeg inspirerer mennesker til å ha bedre dager, slik at livet blir et hyggeligere sted å være!»

I disse dager er det svært mange som skulle ønske seg bedre dager. VI er nå alle i ulike situasjoner som har det til felles, at det er ingenting vi kan gjøre med årsaken til at det er slik. Dermed må vi ha fokus på de tingene vi selv kan kontrollere, som jeg skrev om forrige søndag. (Les bloggen her.)

I dag tar jeg meg friheten å komme med noen forslag til ting vi KAN gjøre i den situasjonen vi er nå. Jeg er overhodet ingen virus-ekspert, men jeg arbeider så mye med mennesker og tankesett, at jeg hevder å vite litt om hva vi selv kan bidra med. Jo mer vi kjenner på frykt og maktesløshet, jo dypere kan vi synke i fryktens og desperasjonens mørke hull. Og når ingen andre er i en situasjon for å dra oss opp derfra – fordi alle nå stort sett har nok med egne utfordringer, så må vi gjøre noen tiltak selv. OG noe av det beste vi kan gjøre, er faktisk å ha fokus på å GJØRE noe!

1. Hold kontakten med de du er glad i!
Vi har stort sett alle en del å gå på når det gjelder å holde kontakten med mennesker vi er glade i. Nå er en ypperlig anledning til å slå på tråden og ta en prat. Lag gjerne en liste over hvem du ikke har snakket med på en stund, og ring et par stykker hver dag. Det vil gjøre hverdagen litt lysere både for dem og for deg! Og ikke vent til «imorgen» eller når «det passer» Ring NÅ – bloggen kan du lese ferdig etterpå 🙂

2. Tenk igjennom hva som VIRKELIG er viktig i livet ditt
Mange av oss opplever nå å leve i et vakuum. Dette er en ypperlig anledning til å fokusere på hvilke av de tingene du nå må klare deg uten, som ikke er så ille å være uten, og hvilke ting du virkelig savner. Ved å gjøre dette kan det godt hende at når vi kommer ut på «andre siden» av dette, så har du tatt noen avgjørelser du har utsatt en stund om endringer du egentlig har lyst til å gjøre. Benytt anledningen nå!

3. Lær noe
Veldig mange har en drøm om å skrive, tegne, lese, male, bygge, eller lære seg «noe». NÅ er tiden inne! Der finnes all mulig hjelp å få på internet i form av både videoer, podcaster og lesestoff. Bruk tiden til å lære noe du alltid har hatt lyst til, men ikke prioritert tid på. Da kommer du kanskje ut av denne rare perioden med ny kunnskap og en god følelse du ellers ikke ville hatt.

4. Ta vare på helsen din
Mange av oss spiser alt for mange usunne måltider. Ofte med begrunnelse i at vi «Ikke har tid» til å spise sunt. Nå er det veldig mange av oss som HAR tid! Tid til å trene litt ekstra. Tid til å lage sunn mat, tid til å reflektere over hva vi spiser. Ikke minst – hvor MYE vi spiser. Her er en ypperlig anledning til å fokusere på å gjøre noe godt for oss selv.

5. Gjør noe for noen
Finn en nabo, en venn, eller en tilfeldig person og giør noe for vedkommende. Handle for noen? Rydde for noen? Ringe til noen? Klippe plenen for noen? Gi noen en idé til en lek eller et spill? Det er ganske mye vi kan gjøre med en meters avstand. Kanskje gå en tur med noen? Spille nettsjakk? Hva vet jeg. Det viktigste er å gjøre NOE!

Dette var bare et par små tanker. Fjellvettreglene lærer oss å grave oss ned i tide. Akkurat nå tror jeg det er viktigere å grave oss OPP av det sorte hullet mange er i.
La oss hjelpe hverandre, så BLIR kanskje livet et hyggeligere sted å være – selv midt i denne mildt sagt merkelige tiden vi er inne i.

Og så gleder jeg meg STORT til ALLE klemmene jeg skal få dele ut til menneskene jeg er glad i, når vi sees igjen!

Hva gleder DU deg til?